LUCKA 21. Snart är det januari, vilket också betyder många inskolningar. Vad gäller egentligen vid ledighet för inskolning?

Svaret är att man har rätt till ledighet. Rätten till föräldraledighet gäller även vid inskolning på förskolan eller förskoleklass. Arbetsgivaren drar av på lönen precis som vid vilken annan föräldraledighet som helst.

 

 

Här gäller också kravet på att ansökan ska inkomma till arbetsgivaren minst två månader innan ledigheten för att medarbetaren ska inneha rätten till ledighet. Dock kan arbetsgivaren själv avgöra om man vill bevilja ledighet även om ansökan lämnas in med kortare varsel.

 

Ersättning för föräldraledighet kommer från Försäkringskassan och det är medarbetaren själv som står för ansökan om ersättning.


Läs mer om rätten till föräldraledighet på Försäkringskassans hemsida:

https://www.forsakringskassan.se/arbetsgivare/foraldraledighet/foraldraledig-medarbetareBlev en kort lucka idag. Tack för att du läser vår kalender. Missa inte att du kan navigera dig bland de olika ämnen vi tagit upp under december under "ta del av resan". Där finner du det som ämnestaggar. 

 

Önskar er alla en fin lördag! 

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor